Skip to content

Prostock National, competitie 2018

Rotterdam 10-03-2018 was een wedstrijd op uitnodiging, zijn we niet voor uitgenodigd en hebben we dus niet gereden.

Zaterdag 12-05-2018 waren we op uitnodiging bij Trecker Treck Volkmarst, Duitsland. Deze wedstrijd telde niet voor de competitie.

Oud-Vossemeer 20-04-2018

Als 3e gekwalificeerd voor de finale, maar hebben we helaas niet kunnen rijden door een verbrande koppakking.

Zundert 28-04-2018

De eerste keer naar het podium! De Full Pull lijn lag door baanomstandigheden bij de 90 meter. De finale zou samen met Code Red gereden worden, maar hebben we deze verstek laten gaan omdat we de techniek eerst grondig wilden controleren voordat er weer een run werd gemaakt.

Oud Gastel 05-05-2018

Een 4e plaats in Oud Gastel, 106,53 meter was genoeg voor een finale plaats maar ook hier hebben we de beslissing gemaakt om de techniek te sparen en het bij 1 run te laten.

Made 16-06-2018

We waren wel aanwezig in Made maar hebben helaas geen run kunnen laten zien. Doordat de brandstofpomp bij de start de geest gaf konden we onverrichter zake weer naar huis.

Hoeven 24-06-2018

De 4e plaats begint inmiddels te wennen want ook in Hoeven was dat ons deel. Aan het eind van de run klonk de motor verre van fris en belandde er een een hoop koelwater op de baan. Thuis bleek dat we helaas een nieuwe motor konden gaan klaarmaken.

Silly 08-07-2018

De wedstrijd in Franstalig België hebben we helaas over moeten slaan. We waren met man en macht bezig om de nieuwe motor klaar te maken en 8 juli kwam te vroeg.

Putten 13-07-2018

Een half uur voor de National Prostock van start zou gaan liep de Red voor het eerst met de nieuwe motor. Speciale dank aan Bert van Boven die ons last minute nog heeft kunnen voorzien van de juiste onderdelen. Op de valreep kunnen aanhaken en eindelijk acteerde de trekker zoals we het graag willen zien. Het gas werd dichtgetrokken om en nabij de 100 meter, onverantwoord om een compleet nieuwe motor direct de maximale belasting te geven. Weer een 4e en dit keer dus laatste plaats binnengesleept.

Zaterdag 14-07-2018 hebben we in Putten mogen aanhaken als bijschrijver in de Eurocup Prostock. Hier sneuvelde wederom een nokvolger. Dit probleem heeft ons bijna het hele seizoen achterna gezeten. We willen graag de Beachpull organisatie en de NTTO bedanken dat ze ons de mogelijkheid hebben gegeven om aan te kunnen haken tijdens onze sponsordag.

Aagtekerke 21-07-2018

Om het probleem met de nokvolgers goed aan te pakken is er besloten een heel nieuwe concept te ontwikkelen. Aagtekerke paste helaas niet binnen deze planning. Arjen Schoonhoven en Bert van Boven hebben we er voor gezorgd dat het hierbij bleef en we de wedstrijd erna in Koudekerk wel weer konden aanhaken.

Koudekerk a/d Rijn 04-08-2018

In Koudekerk was Willem van der Weerd helaas verhinderd en heeft Reijer van de Wetering het stoeltje voor een keer overgenomen. De eerste run was uit het boekje zoals dat heet, de nieuwe nokvolgers deden hun werk perfect. 105,72 meter gaf veel vertrouwen voor de finale. Daarin sloeg helaas het noodlot toe, de krukas scheurde en de hele inhoud van de motor kwam naar buiten. Het lijkt er wel op dat het vermogen de oorzaak is geweest van de schade en dat de techniek zijn werk goed heeft gedaan. Maar dat is natuurlijk een schrale troost, net als de uitnodiging voor de op een na hoogste trede van het erepodium.

Alphen 08-09-2018

Door de grote schade in Koudekerk was het onmogelijk om in de resterende wedstrijden van het seizoen nog aan te haken. De krukas zal vervangen moeten worden door een sterker exemplaar om een volgende run de onderdelen wel binnenboord te kunnen houden. Deze bestaat echter niet en zal speciaal ontwikkeld worden voor de Red Attraction. Daar zitten wel de nodige kosten en levertijd aan vast zodat we helaas deze keuze hebben moeten maken.

Halsteren 23-09-2018

Deze wedstrijd is helaas door slechte weersomstandigheden afgelast.

Eindstand 2018

National Prostock competitie.

Mede door 5 gemiste wedstrijden is de Red helaas als laatste geëindigd.

In 2019 nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Scroll To Top